decembrie 15, 2023

Dezavantajele TV cu Android – utile de știut dacă vă decideți să cumpărați un Smart TV

Android TV este în continuare cel mai popular sistem de operare pentru televizoarele inteligente. Datorită disponibilității acestui sistem de operare, el poate fi găsit în televizoarele atât ale unor mărci populare, cât și ale unor mărci necunoscute.

Odată ce ați învățat cum să utilizați un dispozitiv cu Android, vă puteți descurca cu ușurință cu altele, iar acesta este punctul forte al acestui sistem de operare.

Cu toate acestea, televizoarele cu Android au, de asemenea, dezavantaje serioase pe care trebuie să le cunoașteți, mai ales că cele mai multe dintre ele sunt dezvăluite după cumpărare.

Sistem de operare deschis

Chiar și cea mai recentă versiune de Android poate fi instalată pe aproape orice dispozitiv, inclusiv pe cele destul de vechi. De acest lucru profită producătorii de televizoare ieftine din China. Sistemul de operare este instalat pe modele de televizoare învechite doar pentru a le crește prețul.

În cazul în care procesorul este slab, televizorul nu poate prelucra imagini de înaltă calitate în 2K și, uneori chiar FullHD. Sistemul de operare instalat se dovedește a fi inutil, deoarece hardware-ul nu îl „trage”. Deseori apar defecțiuni, care se agravează atunci când încercați să instalați aplicații suplimentare.

Lipsa de actualizări

Este greu de supraestimat importanța actualizărilor de software: acestea includ măsuri de securitate, remedieri de erori și caracteristici noi. Cu toate acestea, televizoarele ieftine cu Android TV, de regulă, nu satisfac deloc utilizatorii cu actualizări. Televizoarele mai scumpe sunt totuși actualizate, dar destul de des actualizările sunt doar de natură tehnică, de exemplu, ele elimină bug-uri. Nu există actualizări funcționale pentru Android TV.

Trebuie avut în vedere faptul că este posibil ca televizoarele ieftine de marcă chineză să funcționeze cu întreruperi chiar și după actualizare.

Vă puteți proteja parțial de problema lipsei de actualizări citind recenziile utilizatorilor despre modelul de televizor care vă place, dar aceasta nu este o garanție.

Lipsa de optimizare

Uneori trebuie să eliberați rapid memoria RAM a televizorului prin închiderea programelor inutile. Android TV are un buton „Accelerare” în acest scop, dar, de fapt, acesta închide doar procesele din fundal. Multe aplicații preinstalate continuă să ruleze, ocupând RAM.

Cea mai simplă cale de a ieși din această situație este să faceți o resetare la setările din fabrică și apoi să instalați din nou aplicațiile. Sau puteți descărca un instrument care vă permite să dezactivați chiar și aplicațiile preinstalate.

Reducerea ritmului de funcționare în timp

Fiecare televizor care are un AndroidTV este, de obicei, „la pachet” cu software preinstalat. Pe măsură ce aceste aplicații sunt actualizate, ele ocupă treptat din ce în ce mai multe resurse, de la timp de procesare la memorie RAM și memorie fizică. În timp, orice, chiar și un AndroidTV scump va funcționa din ce în ce mai încet.

Adaptare necalitativă la TV

Android de pe smartphone și de pe televizor sunt sisteme de operare absolut identice, ceea ce înseamnă că unele funcții disponibile pe smartphone nu vor fi disponibile pe televizor. Este posibil ca unele aplicații să nu funcționeze deloc. Unele aplicații vor fi lansate și vor funcționa, dar unele funcții vor fi reduse. De exemplu, este posibil să nu puteți glisa sau să nu puteți efectua un anumit gest.

TVBOX – o alternativă la smart TV cu avantaje majore

Pentru a evita dificultățile întâmpinate cu AndroidTV, luați în considerare alternativa – TV BOX.

Un TV BOX poate transforma orice televizor într-un media centru cu acces la internet de mare viteză. TV BOX-ul funcționează ca o tabletă care folosește televizorul ca monitor.

Funcția Google Play încorporată permite utilizatorului să descarce singur aplicațiile necesare. Pe TvBox puteți nu numai să vizionați filme și emisiuni, ci și să jucați jocuri.

Decizia de a cumpăra un nou televizor Android sau un TVBOX depinde de nevoile și bugetul consumatorului. Dacă aveți un televizor bun, care funcționează perfect, dar nu are funcția „smart”, puteți recomanda fără probleme un TVBOX cu Android, care nu va afecta buzunarul și care este garantat să acopere toate nevoile: YouTube, browser, filme, aplicații.