Funcții inutile ale televizoarelor cu Android TV, pentru care nu merită să plătești
Atunci când alegeți un televizor smart TV, este greu să nu vă pierdeți în multitudinea de modele de pe piață. Majoritatea producătorilor încearcă să ofere funcții suplimentare, dar sunt ele într-adevăr atât de necesare? Vă prezentăm caracteristicile inutile ale televizoarelor cu Android TV pentru care nu ar trebui să plătiți prea mult.
Android TV sau Google TV?
Una dintre primele întrebări care apar atunci când alegeți un televizor este: ce sistem de operare să alegeți. Atât modelele ieftine, cât și cele mai scumpe dispun de sistemele de operare Android TV și Google TV, iar diferența de preț este uneori semnificativă. Care sistem totuși este mai bun?
Merită să știți că Google TV este, în esență, o completare pentru Android TV. Ceea ce înseamnă că, dacă aveți în față două televizoare asemănătoare, nu ezitați să îl alegeți pe cel pentru care aveați prevăzut bugetul inițial.
Diagonală mare
Un televizor cu diagonală mare pare să fie un element esențial al interiorului unui living sau al unui dormitor, dar trebuie să țineți cont întotdeauna de dimensiunea camerei în care intenționați să îl montați. Un ecran uriaș într-o cameră mică nu vă va permite să vă bucurați de filmul preferat și, chiar din contră, distanța mică vă va obosi rapid ochii.
Pentru un living în care distanța de la televizor până la spectator este de 4 metri, o diagonală de 43-55 de inch este suficientă. Iar dacă televizorul este amplasat în bucătărie, de exemplu, diagonala poate fi și mai mică.
Grosimea ecranului
Un televizor cu un ecran subțire arată bine, dar calitatea imaginii nu depinde de grosimea ecranului. Plătiți mai mult pentru estetică sau nu? Dumneavoastră alegeți.
Memorie RAM
Dacă utilizați televizorul doar pentru a viziona filme, videoclipuri pe YouTube și pentru a naviga pe internet, atunci 2 GB de RAM sunt mai mult decât suficienți. Televizoarele puternice costă mai mult, dar de ce să cumpărați un televizor ale cărui caracteristici nu le veți folosi în totalitate?
Rezoluția ecranului
Ecranele cu rezoluție 8K promit cea mai bună claritate a imaginii, dar în prezent majoritatea serviciilor transmit imagini în Full HD sau 4K.
Consolă TV sau smart TV?
În ultima vreme, din ce în ce mai mulți utilizatori optează pentru o consolă cu IPTV pentru smart TV. Un astfel de set-top box este un dispozitiv mai multifuncțional care gestionează mai multe sarcini în același timp: navigarea pe internet, utilizarea rețelelor sociale și a e-mailului, vizionarea de filme și videoclipuri pe YouTube. Avantajele unei console cu IPTV:
- Google Play Store accesibil ca pe smartphone-uri, cu o varietate mare de aplicații;
- Consola cu Android poate fi actualizată, astfel încât software-ul să fie mereu la zi;
- Consola cu IPTV va oferi o gamă largă de conținuturi diferite. Libertatea de a viziona ceea ce vă place;
- Consolele cu procesoare Amlogic puternice și 4 GB RAM fac o treabă bună la rularea jocurilor;
- Suport pentru accesorii opționale: airmouse G10 și G20 cu funcția de căutare vocală și giroscop vă permit să găsiți ceea ce doriți fără să tastați.
Dacă aveți nevoie de funcții suplimentare, dar nu sunteți pregătit să cumpărați un televizor nou, gândiți-vă la o consolă. S-ar putea să fie exact ceea ce vă trebuie.